Temporada 2007-2008
 
Accidents a Picos de Europa

L'Alberto Mediavilla, soci de l'ACNA de Picos de Europa ens envia informació sobre diferents accidents ocorreguts aquest cap de setmana.

Més informació

 
Primera trobada ACNA d'autorrescat

El diumenge passat 12 d'abril de 2008 tingué lloc la primera trobada de l'ACNA centrada en el tema de l'autorrescat. Hi participaren 70 persones interessades en millorar la tècnica d'autorrescat. Vàrem comptar amb la magnífica col·laboració de'n Pascal Strappazzon, Guia d’Alta Muntanya, Instructor de la ENSA i Responsable tècnic dels bombers de rescat de muntanya de l’Alta Savoia (França), i de'n Francesc Carola, responsable del GRAE voluntaris del Pirineu Oriental dels Bombers de la Generalitat.

Des d'aquestes ratlles volem agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Tavascan i del Refugi de la Pleta del Prat, així com:

Més informació

 
SAM 2008

del 23 al 25 d'abril de 2008 tindrà lloc el saló "mondial de l'aménagement en montagne", a Grenoble. Es tracta d'una fira relacionada amb material i endegaments realitzats a muntanya i per estacions d'esquí principalment. Per més informació: http://www.sam-grenoble.com

 

 
RELAT D'UN ACCIDENT

Relat d'un accident ocorregut el passat gener de 2008 a la Vallée Blanche, Chamonix, Alps Francesos. El relat serveix per recordar-nos que en algunes ocasions, poca cosa podem fer un cop hem quedat enterrats per l'allau....

 

 
III Jornada Tècnica de Neu i Allaus

Del 18 al 20 de juny de 2008 tindrà lloc la 3a edició de la Jornada Tècnica de Neu i Allaus, organitzada per l'Institut Geològic de Catalunya, el Conselh Generau d'Aran i el Servei Meteorològic de Catalunya. L'esdeveniment tindrà lloc a Betrén (Val d'Aran).

Més informació

 
La creació de l'ACNA

La tardor del 2004 un grup de gent relacionada tant a nivell professional com afeccionat amb el món de la neu i les allaus, es van trobar a Sort, Pallars Sobirà. El motiu de la trobada era el de crear una associació que aglutinés la gent interessada en aquests temes, que els donés a conèixer, i que fes de centre neuràlgic de les activitats relacionades amb aquest tema especialment als Països Catalans, però també a la resta de comunitats lingüístiques dels Pirineus.

Més informació

 
adrr

 

NOTÍCIES TEMPORADES ANTERIORS PER TEMA:

Accidents i allaus
Formació i activitats
Técnica i rescat
Divulgació i recerca

 

NOTÍCIES ORDENADES PER TEMPORADA:
Notícies temporada 2009-2010
Notícies temporada 2008-2009
Notícies temporada 2007-2008
 

____________________________________________________

Contacteu amb l'ACNA:

acna@acna.cat